Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Twee Nederlandse Toeristen Gered Uit Ondergelopen Grot In Thailand Gids Verdronken

Twee Nederlandse Toeristen Gered uit Ondergelopen Grot in Thailand, Gids Verdronken

Plotselinge Overstroming Trapt 24 Mensen Op

Op dinsdag 24 augustus zijn in Zuid-Thailand 22 toeristen en 2 gidsen voor een langere tijd vast komen te zitten in een grot als gevolg van een plotselinge overstroming. De plotselinge overstroming was het gevolg van hevige regenval in de regio, die leidde tot een snelle stijging van het waterpeil in de grot. Helaas verdronk een van de gidsen in het overstromingswater.

Twee Nederlandse Vrouwen Onder de Geredden

Onder de toeristen die vast kwamen te zitten, bevonden zich twee Nederlandse vrouwen, een 19-jarige en een 20-jarige. Samen met de andere 20 toeristen werden ze gered door reddingswerkers. De twee Nederlandse vrouwen raakten lichtgewond en ontvingen medische hulp.

Reddingsactie in Gang Gezet

Na de melding van de overstroming werden reddingswerkers en duikers naar de locatie gestuurd om de vastzittende personen te redden. De reddingsactie werd bemoeilijkt door het snelstromende water en het gebrek aan zichtbaarheid in de grot.

Toeristen Geëvacueerd

De geredde toeristen werden geëvacueerd naar een plaatselijk ziekenhuis voor medische controle. De autoriteiten onderzoeken momenteel de oorzaak van de overstroming en nemen maatregelen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.


Comments